Logo Zelena mreža Vojvodine

Vesti Vesti

Uspostavljena Balkanska mreža civilnih organizacija za razvoj organske poljoprivrede


Tokom četvorodnevnog boravka u Briselu predstavnica Zelene mređe Vojvodine Olivera Radovanović je - zajedno sa učesnicima i iz drugih zemalja u procesu pristupanja EU (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Kosovo i Island) - imala priliku da učestvuje u razmeni iskustava razvoja organske poljoprivrede u poslednjih deset godina, kao i da zajedno sa ostalim predstavnicima civilnog društva sa Balkana i iz Islanda definiše zajedničke probleme u ovoj oblasti.
Kategorija: Održiva poljoprivreda

Razmena iskustava održana je od od 18. do 21. januara u Briselu u okviru studijskog putovanja „Uloga civilnog društva u razvoju organske poljoprivrede" u organizaciji P2P(People to People) Programa Evropske komisije.

Predstavnici P2P programa omogućili su svim učesnicima predavanja koja se tiču zajedničke politike u oblasti poljoprivrede u EU, strategije u oblasti razvoja organske poljoprivrede i zakonodavstva, upoznavanje sa funkcionisanjem Evropske komisije i parlamenta i mogućnostima finansiranja civilnog sektora.

Ukupno 28 učesnika iz pobrojanih zemalja uspostavilo je dobru saradnju i iskoristilo je susret za formiranje mreže u oblasti organske poljoprivrede.



© Copyright 2002-2011 - Zelena Mreža Vojvodine