Logo Zelena mreža Vojvodine

Vesti Vesti

Zaštita i upravljanje Specijalnim rezervatom prirode Zasavica kao sredstvo za održivi ruralni razvoj


Olivera Radovanović , predsednica Upravnog odbora Zelene mreže Vojvodine u petak, 28. januara 2011. godine - u okviru završne manifestacije projekta „Zaštita i upravljanje Specijalnim rezervatom prirode Zasavica kao sredstvo za održivi ruralni razvoj" - održala je predavanje "`Moj salaš` - Model marketinškog koncepta i dobijanje brenda".
Kategorija: Očuvanje biodiverziteta

„Zaštita i upravljanje Specijalnim rezervatom prirode Zasavica kao sredstvo za održivi ruralni razvoj" dvogodišnji je pilot projekat podržan od strane holandskog BBI-Matra programa, koji se sprovodi od januara 2009. godine od strane holandske organizacije Wageningen International, lidera projekta i Pokreta gorana Sremske Mitrovice, lokalnog partnera.

Glavni cilj ovog projekta bio je objedinjavanje zaštite i upravljanja Specijalnim rezervatom prirode Zasavica sa održivim ruralnim razvojem, naročito sa razvojem održive poljoprivrede i turizma.

Kroz ovaj projekat razrađen je i plan razvoja i upravljanja Specijalnim rezervatom prirode Zasavica, koji je usmeren na razvoj održive poljoprivrede i eko turizma, povećanju brojnosti dve ugrožene rase stoke, koje su nekada bile brojne u dolinama Save, a od kojih je samo mali broj opstao do danas (Sremska crna lasa,mangulica i Podolsko goveče).

Glavni korisnik projekta bio je Pokret gorana Sremske Mitrovice, organizacija odgovorna za upravljanje Rezervatom.


Porudžbenica

Ime i prezime*
Ulica i broj*
Mesto*
Poštanski broj*
Telefon*
E-mail*
Komentar
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Unesite znakove sa slike

© Copyright 2002-2012 - Zelena Mreža Vojvodine