Vesti

“Unapređenje zaštite doline Tamiša kao jedinstvene prostorne celine kroz primenu multifunkcionalne poljoprivrede”

2011-12-03 08:28:40 | Kategorija: Očuvanje biodiverziteta

„Činjenica da je Potamišje međunarodno potvrđeno IBA područje, područje od međunarodnog značaja za ptice, predstavlja njenu ulaznicu u evropsku ekološku mrežu, u području posebnih evropskih fondova za tu namenu“, istakao je dr Slobodan Puzović, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u uvodnom predavanju skupa koji je održan 1.decembra u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u Novom Sadu sa početkom u 10 časova.

Skup je bio deo projekta“Unapređenje zaštite doline Tamiša kao jedinstvene prostorne celine kroz primenu multifunkcionalne poljoprivrede” koji je finasirao Fond za razvoj životne sredine. Sastanku su prisustvovali predstavnici sela Kovilj, Čenta, Stajićevo, Botoš, Tomaševac, Perlez i Belo Blato.

Sastanak predstavnika sela Potamišja i Zelene mreže Vojvodine, održao se u organizaciji Zelene mreže Vojvodine. Inače ova  inicijativa je započeta još 2009. godine. Juče je na  sastanku osnovana je Radna grupa koja će koordinisati dalji razvoj zelenih staza i prikupiti sve informacije koje se tiču značajnih kulturnih, istorijskih i prirodnih znamenitosti koje se nalaze u području doline Tamiša. Te informacije će  vrlo brzo biti dostupne onima koji žele da se informišu o ovom području preko geo pozicionih destinacija na internetu a u okviru društvene mreže za razvoj ekoloških destinacija OpenGreenMap. Radnu grupu će činiti predstvanici Zelene mreže Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i predstavnici sela Botoš, Tomaševac, Perlez ,Belo Blato i Kovilj.

Pored dr Slobodana Puzovića, prezentaciju je imala takođe i Olivija Tešić iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. O multifnkcionalnoj poljoprivredi u funkciji unapređenja zaštite doline Tamiša govorila je prof.emeritus dr Branka Lazić a Duško Medić je govorio o izazovima razvoja zelenih staza „Biciklom do roda“. Učeće u diskusiji su uzele Olivera Radovanović (Zelena mreža Vojvodine) i Nada Lazić (Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine) koja je istakla problem monitoringa voda.


Sledeća strana: Održiva poljoprivreda


EDUECO
EDUECO

Akcioni plan za budućnost organske proizvodnje u EU


[ | 71 Kb | 2014-10-29 21:37:13]

Pannonia organica - edukacije i radionice projekta


[ | 2222 Kb | 2013-12-18 13:30:22]

Pannonia organica - promotivni flajer


[ | 2915 Kb | 2013-12-18 13:27:58]

PROIZVOĐAČI

Prodavci pijace Moj salaš

PRODAVNICA "MOJ SALAŠ"

Prodavnica