Vesti

Stav povodom politike koja atakuje na razvoj demokratije u Srbiji i Vojvodini

2014-06-11 10:49:56 | Kategorija: Srpski

 Vraćajući se malo unazad, može se konstatovati da nov saziv Republičke skupštine, kao i nova Vlada Republike Srbije nisu doneli nikakve pomake na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu, a nedenošenjem radikalnih reformskih zakona došli smo u situaciju da se izvrgava ruglu "namera" države Srbije oko usvajanja vrednosti koje promoviše i na kojima je bazirana Evropska unija.  

Skorašnja "Događanja" oko "Južnog toka" potvrdila su odlučnost zemalja Evropske unije da istraju na principima nemonopolskog ponašanja u energetici, pa se insistira i na izjašnjavanju članica EU i pretendenata za članstvo u EU da unutrašnjim zakonodavstvom i praktičnim političkim potezima vlast zaštiti svoje građane od bilo kakvog i bilo čijeg energetskog i političkog monopola, što Vlada Srbije odbija da uradi, odnosno odlaže da to učini.

Nije mesto za ali ima vremena, za ekološku analizu o gubitku Vojvodine zbog bezdušno eksploatisane nafte ispod Mokrina i Turije.

Jasno se primećuje da postoje dve politike u samom vrhu države koje su suprotstavljene: jedna "rusko-azijska" politika Predsednika i jedna, navodno, "proevropska" politika Vlade. Takvo ponašanje može duboko da podeli ne samo političku, ekonomsku, privrednu, akademsku, finansijsku pa i crkvenu elitu Srbije, nego i njene građane, rezultujući stvaranju "patriotskih" i "NATO" navijača, što je potencijalno prosuti benzin koji čeka varnicu da rezultura nesagledivom nestabilnošću i otvorenim sukobima.

Isto tako se primećuje da je moralno beznađe u Srbiji sve dublje. Političke elite Srbije, svi njeni akteri, sve političke stranke, svi parlamenti i sve lokalne samouprave dugogodišnjim porazima, krađama, neispunjenim obećanjima udaljili su se od građana, a najnovija događanja oko "pretorijanaca" Aleksandra Vučića dodatno su moralno srozala političare sa najvišim pozicijama u državi. Istovremeno, prva politička ličnost Srbije, njen premijer, upravo je imao sličnu sudbinu, sličan put: od mladog "pretorijanca" i ogrezlog nacional-fašiste Vojislava Šešelja, koji za


Sledeća strana: Održiva poljoprivreda


EDUECO
EDUECO

Akcioni plan za budućnost organske proizvodnje u EU


[ | 71 Kb | 2014-10-29 21:37:13]

Pannonia organica - edukacije i radionice projekta


[ | 2222 Kb | 2013-12-18 13:30:22]

Pannonia organica - promotivni flajer


[ | 2915 Kb | 2013-12-18 13:27:58]

PROIZVOĐAČI

Prodavci pijace Moj salaš

PRODAVNICA "MOJ SALAŠ"

Prodavnica