Vesti

Završen projekat „Učenje prema dobrim praksama u seoskim sredinama – Seoske žene i regionalna saradnja“

2017-08-22 12:55:46 | Kategorija: Ruralni razvoj

Završen projekat „Učenje prema dobrim praksama u seoskim sredinama – Seoske žene i regionalna saradnja“

Zelena mreža Vojvodine je uz podršku nemačko srpske razvojne saradnje koju sprovodi GIZ sprovela projekat „Učenje prema dobrim praksama u seoskim sredinama – Seoske žene i regionalna saradnja" . Projekat se sastojao od dve ključne aktivnosti – Dana otvorene farme i Edukacije žena iz Zlatiborskog kraja (sela oko Užica, Priboja, iz Arilja i Kosjerića) . Dan otvorene farme organizovan je 19. avgusta na Bio salašu Idei sa ciljem da se predstavi proizvodnja ovog poljoprivrednog gazdinstva i ponuda članica Ženske ruralne mreže Vojvodine. Bio salaš Idei je u ponudi imao sedamdeset različitih sorti paradajza i sezonsko povrće koje je uključivalo bamije, krompir, krastavce i luk. Predstavnice i predstavnici udruženja „Banaćanke – Torak" , „Vredne ruke – Srpski Itebej", „Klub žena – Belo Blato", „Žad", Zrenjanin , „Podunav", Bački Monoštor i „Banstolka" , Banstol izložili su ponudu koja je uključivala organsko povrće, pekmeze i različitu preradu povrća i voća, tradicionalne kolače i rukotvorine od prirodnog i recikliranog materijala. Gošće na Danu otvorene farme bile su i žene iz mesta Zlatiborskog kraja, Arilja, Priboja i Kosjerića. Cilj njihove posete je bio učenje na dobrim praksama žena iz Vojvodine.

Najveći broj posetilaca i kupaca došli su iz Novog Sada, Bečeja, i Zrenjanina, a bilo je posetilaca i iz Pančeva i Beograda. 

U nedelju 20.avgusta organizovana je za žene Zlatiborskog kraja, Arilja, Priboja i Kosjerića edukacija koja je obuhvatila dve teme – „Ruralni razvoj kroz multifunkcionalnu poljoprivredu“ i „Kako doći do tržišta“. Edukaciju je održala Olivera Radovanović, a preduzetnica Mirjana Hemun, vlasnica seoskog domaćinstva „Banstolka“ govorila je o svojim iskustvima u oblasti preduzetništva. Edukacija je održana u hotelu Aleksandar u Novom Sadu.Sledeća strana: Multifunkcionalna poljoprivreda


EDUECO
EDUECO

Izveštaj 2017


[ | 128 Kb | 2018-05-24 23:35:58]

Akcioni plan za budućnost organske proizvodnje u EU


[ | 71 Kb | 2014-10-29 21:37:13]

Pannonia organica - edukacije i radionice projekta


[ | 2222 Kb | 2013-12-18 13:30:22]

Pannonia organica - promotivni flajer


[ | 2915 Kb | 2013-12-18 13:27:58]