Logo Zelena mreža Vojvodine

Održiva poljoprivreda Održiva poljoprivreda

Podsticajna sredstva Ministarstva organskim proizvođačima


Zadovoljstvo nam je da vas informišemo o nedavno donetoj Uredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za korišćenje podsticajnih sredstava za podršku razvoja organske proizvodnje u 2010. godini ("Uredba o korišćenju podsticajnih sredstava za podršku razvoju organske proizvodnje za 2010. godine").
Kategorija: Pijaca Moj salaš

Uredba je objavljena u Službenom glasniku RS, broj 33/10 i namenjena je organskim proizvođačima ili onima koji nameravaju to da postanu. Ona uređuje uslove i način korišćenja podsticajnih sredstava za podršku razvoja organske proizvodnje za 2010. godinu. Organski proizvođači mogu računati na podsticajna sredstva u visini od 25.000 dinara po hektaru za ratarsku proizvodnju (zitarice, industrijsko bilje, lekovito i aromaticno bilje); 35.000 dinara po hektaru za povrtarsku proizvodnju; i 45.000 dinara po hektaru za voćarsku i vinogradarsku proizvodnju.

Druga podsticajna pomoć Ministarstva omogućena je putem "Konkursa za podršku ruralnom razvoju kroz investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju povrća, žitarica, industrijskog bilja za 2010. godinu". Ovaj konkurs namenjen je svim registrovanim poljoprivrednicima, a podsticajna sredstva su namenjena za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja; nabavku nove opreme za utvrđivanje kvaliteta zrnastih proizvoda; ili za investicije za izgradnju i opremanje objekata za skladištenje i klasiranje poljoprivrednih proizvoda.

Više o samom Konkursu kao i o Uredbi, pogledajte na stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva. i vodoprivrede.

 



Vesti u ovoj sekciji

© Copyright 2002-2011 - Zelena Mreža Vojvodine