Logo Zelena mreža Vojvodine

Održiva poljoprivreda Održiva poljoprivreda

Ponovo zajedno poljoprivredni proizvođači i umetnici!


U četvrtak 3. septembra od 14 do 20 časova na platou ispred SPC "Vojvodina" u Novom Sad, održana je peta, posebna, Pijaca "Moj salaš" u petoj, jubilarnoj, sezoni 2009.

I ovog četvrtka na Pijaci „Moj salaš" predstavljen je deo novosadske nezavisne kulturne i umetničke scene: Art klinika, Kreativna radionica Bunker i Centar za nove medije_Kuda.org kao rezultat spoja urbanog i ruralnog! Pored toga Art klinika je organizovala i performans "Opcrtavanje protiv uroka" u kojem su posetioci Pijace mogli učestovati.

Kategorija: Pijaca Moj salaš

Pijaca "Moj salaš" prvenstveno se organizuje kako bi se pružila podrška razvoju i promociji organske poljoprivrede i organskih proizvođača u Vojvodini. Ove godine Pijaca "Moj salaš" slavi svoj peti rođendan.

Petogodišnjica Pijace „Moj salaš" važan je jubilej grada Novog Sada i mi želimo da Pijaca postane mesto susreta svih građana. Ona je, poput katalizatora, oformila zajednicu potrošača i proizvođača, i okupila naše tradicionalne proizvođače /salašare/ i proizvođače i prerađivače organske proizvodnje u zajedničkom plasmanu svežeg voća i povrća i promociji ovog tipa sertifikovane poljoprivredne proizvodnje kao i u njenom daljem razvoju.

Došli smo do tačke kada se zvanično priznaje da je Novi Sad zahvaljujući Pijaci „Moj salaš" postao najveći distributivni centar organskih proizvoda u Srbiji!

Ponosni smo što naša Pijaca okuplja gotovo sve sertifikovane organske proizvođače u Vojvodini/Srbiji kao i znatan broj autentičnih salašara i drugih tradicionalnih poljoprivrednih proizvođača svežeg voća i povrća.



Vesti u ovoj sekciji

© Copyright 2002-2011 - Zelena Mreža Vojvodine