Logo Zelena mreža Vojvodine

Održiva poljoprivreda Održiva poljoprivreda

Kiša nije sprečila redovno održavanje Pijaca Moj salaš


U četvrtak 06. avgusta 2009. godine od 12:00 do 20 časova na platou ispred SPC Vojvodina u Novom Sadu, održana je četvrta pijaca "Moj salaš" u petoj, jubilarnoj, sezoni 2009.
Kategorija: Pijaca Moj salaš

Nažalost, letnji pljuskovi na ovoj četvrtoj ovogodišnjoj Pijaca „Moj salaš" sprečili su dolazak uobičajeno velikog broja Novosađana. Nadamo se da će vremenske prilike sledeće Pijace koja je planirana, u četvrtak, 20. avgusta poslužiti organskim i tradicionalnim poljoprivrednim proizvođačima - učesnicima Pijace i građanima da dođu u većem broju.

Međutim, i ovog četvrtka kiša nije sprečila Pijacu da, poput katalizatora, poveže zajednicu potrošača i proizvođača, i okupi naše tradicionalne proizvođače /salašare/ i proizvođače i prerađivače organske proizvodnje u zajedničkom plasmanu svežeg voća i povrća i promociji ovog tipa sertifikovane poljoprivredne proizvodnje kao i u njenom daljem razvoju.

Pored uobičajenih učesnika Pijace, na poslednjoj četvrtoj Pijaci, prisutnim novinarima i građanima svoje čuvene gibančice i ručne radove predstavilo je udruženje žena sela Botoš „Vredne ruke" (Banat).



Vesti u ovoj sekciji

© Copyright 2002-2011 - Zelena Mreža Vojvodine