Logo Zelena mreža Vojvodine

Održiva poljoprivreda Održiva poljoprivreda

Zelena mreža Vojvodine u poseti SOŠO Milan Petrović


Predstavnice Zelene mreže Vojvodine, Višnja Mileusnić i prof. dr Branka Lazić su 02. i 04. marta 2010. posetile su novosadsku Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović". Prilikom posete, u veseloj atmosferi, dugogodišnji prijatelj škole prof. dr Branka Lazić održala je predavanje na temu "Bio-bašta i biljke prijatelji" svoj deci koja pohađaju osnovnu školu.
Kategorija: Pijaca Moj salaš

Drugog dana predstavnice su posetile edukativni kamp na Čeneju, radni pogon, u kojem korisnici imaju priliku da uče i da se bave proizvodnjom i prodajom cveća, povrća, jagoda i aromatičnog bilja u okviru poljoprivredne radionice. Na imanju Škola se uspešno bavi proizvodnjom šitake gljiva, a veoma su atraktivni pored svežih i sušeni proizvodi od šitake gljiva.

Pored čenejskog salaša poseta je uključila i obilazak Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović", u kojem štićenici škole vredno rade u proizvodnji, prodaji, a i pružaju razne usluge građanstvu. Radni pogoni u okviru centra pružaju usluge pranja i peglanja, prodaju grnčarije, tkanja, šivenja i veza, reciklaža papira i sekundarnih sirovina, usluge fotokopiranja, knjigovezačka dorada i izrada papirne galanterije, zanatska proizvodnja tečnog sapuna, usluge pakovanja i drugo.

 



Vesti u ovoj sekciji

© Copyright 2002-2011 - Zelena Mreža Vojvodine